How to become a Cowboy / Cow girl ! Rina Stuiver en Almer Fokkema (deelnemers Ten Travel Work and Travel Australia)

Howdy how cowboy’s ❤️

0b6d5e38-6e1f-4c72-b4f3-4820e83a7ecb_large_image.jpg
Maandag 24 September kwamen we na een rit van twee uur aan op de farm in de regio Gympie. Onze eerst lange rit in Big Joe was een feit. Hoe meer we de outback van Australië in reden hoe meer dode kangaroes er langs de weg lagen. Best wel een gruwel om naar te kijken want ze zijn enorm en dat ligt dan toch midden op de weg. Maar goed iedereen weet dat ik een pussy ben als het om dieren gaat.
Aangekomen op farm, lichtelijk zenuwachtig werden we voorgesteld aan de crew van de trainingsfarm waar we een week zouden verblijven. Er waren twee trainers aanwezig en 1 daarvan was Haly.
Een harde tante en een echte Ozzie van het platte land. Dit was mijn eerste indruk!
Zij heeft veel ervaring met paarden en zou ons hier mee helpen. Later bleek ze een hele lieve meid waar we ontzettend mee konden lachen en we zijn echt goeie maatjes met haar geworden. Wat een gek mens haha!

Onze andere trainer was Peter die samen met zijn vrouw Simone die op kantoor zat.
Hij deed alle training met de crossmotors, quad, trekkers plus aanhangwagen en noem maar op. Daarnaast onze lieve oudere dame Cathy die elke dag ontzettend hard werkte om ons de lekkerste gerechten voor te schotelen. Ik mis haar eten misschien nog wel het meest van deze week!
Lucas uit Canada en Hal uit Engeland hadden net als ons het programma gedaan en waren blijven plakken op farm. We hebben echt een fantastische week gehad dus ik begrijp heel goed dat hun nog niet weg wilden. Hal zat er nu vier weken en had deze week net als ons een baan aangenomen en is de vrijdags net als de rest van onze groep vertrokken.

Nu we iedereen hebben gezien mochten we naar onze huisjes. Almer en ik kregen de couple room. Erg fijn dat ze daar aan hebben gedacht! We moesten onze werkkleding aan doen en gingen meteen los. Het uitzoeken van cowboyhoeden en bloesjes moest eerst gebeuren uit bescherming tegen de zon. Plus iedereen kreeg een bidon want vooral in Australië is het belangrijk om veel water te drinken.
Minimaal 2 a 3 liter per dag. Heb je geen hoed op en geen water bij je word je teruggestuurd naar je huisje om je spullen alsnog op te halen. De groep werd in tweeën gesplitst en Almer en ik werden uit elkaar gehaald. Wat we eerst wel jammer vonden maar einde van de dag heb je elkaar toch nog van alles te vertellen.

Almer begon met datgene waar hij in NL weinig tijd voor heeft en het meest van houdt en dat is uiteraard zijn geliefde crossmotor. Hij heeft samen met Peter onze trainer iedereen hier een daar een beetje geholpen.

Mijn groepje bestond uit 7 dames die allemaal konden paardrijden. Na 3 weken geen paard te hebben gezien mocht ik dan eindelijk weer los. Ik kreeg een groot wit paard genaamd sheeling aangewezen.
Het is hetzelfde paard waar Almer op zit zoals jullie kunnen zien op de foto’s. Ik vond het ontzettend stoer van hem want Sheeling is ontzettend eigenwijs en als je niet weet wat je doet wordt dat het er niet beter op dus Go Almer💪

Het was de meest gave buitenrit ooit. Springende kangaroes in de wilde natuur door de rotsachtige bergen en droge valleien! Dinsdag was het dan zo ver Almer te paard en ik op een crossmotor. Deze was niet zo groot als die van Almer thuis dus voelde alsof ik meer controle had met beide benen op de grond.

S ochtends gingen we oefenen voor een paar uur en daarna gingen we de bergen in.
Er waren niet genoeg crossmotors en dus werd ik op een quad gezet. Dit was echt ontzettend gaaf.

Woensdag ging de ene groep Traktor leren rijden en zand en hout verplaatsen met de Traktor. De andere groep ging met de 4 wheel driver de bergen in.

Dit was zo ontzettend steil en zo ontzettend gaaf. Paar bijna dood ervaringen gehad omdat sommige mensen echt niet kunnen rijden😂 Ik heb echt gehuild van het lachen. Wat een avontuur. 1 van de dames had nog nooit geschakeld en dit was dus 1 van de : oei we glijden bijna van de berg af ervaring! 😅

Donderdag zijn we naar haly haar land gegaan om te kijken hoe daar water uit de grond wordt gepompt. Haly is 1 van onze trainers. Na de smoko time zoals ze dat hier noemen gingen we met een kettingzaag de bergen in en hebben we een paar bomen omgezaagd. Niks voor mij, wat een lawaai!🤭 Daarna hebben ze ons nog laten zien hoe we een autoband konden vervangen.

Allemaal dingen dus die van belang zijn als je op een farm gaat werken! Toen was het alweer vrijdag en daar had ik echt zin in. Degene die wilden mochten te paard de kudde koeien die in de bergen liepen ophalen. Ook mocht het op een quad of crossmotor en is het dus niet heel moeilijk te raden wat Almer en ik kozen.

Zelf werd ik geplaatst op Okka een ander klein nieuwsgierig paardje. Volgens Haly een perfect match en dit was inderdaad waar. Nog nooit zo fijn gereden dus die rit zal ik niet snel weer vergeten! Hopelijk gaan we nog eens terug naar farm voor een ritje Okka en een biertje bij Haly!

De bus kwam om 16:00 iedereen ophalen behalve ons. We zijn heel snel een hechte groep geworden en ik ga zeker een paar mensen missen. Almer en ik bleven nog een nachtje en vertrokken zaterdagochtend richting Boorowa. Hier zijn we aangenomen om op een race paarden/fokkerij ranch te werken voor drie maanden! Al met al was het een fantastische week vol met nieuwe vrienden die we niet snel zullen vergeten!
❤️ Volgende keer meer over onze nieuwe baan waar we deze week aan onze tweede week beginnen!

73100141-4e03-4b2b-9926-1f191198154d_large_image

Geef een reactie